Lumeotech med i Draknästet – ”Mer nervöst än vad vi förväntade oss”

Vi tog ett snack med Leo Wu, grundaren av LumeoTech, efter deras deltagande i Draknästet.

Startupen Lumeotech ska vara med i svenska Draknästet. Vi tog oss ett snack med Leo Wu, vd för bolaget. Detta för att höra mer om programmet, upplevelsen och vad de fick höra från de svenska drakarna.

Hej där, Leo. Hur var det att pitcha LumeoTech inför de svenska drakarna?

– Fantastiskt roligt men mer nervöst än vad vi förväntade oss. När vi gick ner för trapporna började hjärtat rusa snabbare för varje steg vi tog. “Vi har ju pitchat tusen gånger tidigare” tänkte vi så varför ska man bli nervös? Drakarna är ju i slutändan även människor. Det blir dock lite annorlunda när man står där med stora kameror tre meter ifrån och veta att det här kommer även svärmor se, då får man inte göra bort sig!

Vilka frågor hade de om produkten?

– Svenska draknästet har briljanta drakar som ställde väldigt bra frågor men lite svårt att komma ihåg, det spelades ju in i april redan. De typiska frågorna kom ju upp såklart, ”Vad kan tekniken användas till? Det finns ju så många användningsområden, från Plegiums diskreta personlarm, bärbara lampor från Gela, till ett gränssnitt för smarta kläder som en uppkopplad väst med säkerhetssensorer för barn på lekplatsen.

”Blir det märken på kläderna när man fäster produkten?” Generellt sett nej men man ska inte fästa för tunga produkter på för delikata plagg. 

Har ni en vana av att pitcha era idéer på det där viset?

– Vi är ganska vana vid att pitcha på scen och brukar oftast försöka få till en “show” av det, men det är första gången vi pitchade i ett TV-program. Det är många aspekter till vår teknik med väldigt breda användningsområden så jag tror utmaningen för oss alltid blir att försöka balansera pitchen till att det ska vara både lättförståeligt men ändå tillräckligt intressant för att visa den stora potentialen. Det är väldigt svårt att göra.

Vad sa de?

– Haha, svår fråga att svara på utan att avslöja för mycket. Det vi kan säga är att vi fick en del goa citat i stil med ”riktigt kul att se svenska uppfinningar som gör skillnad som med blixtlåset, enkelt och effektivt” sa Jacob de Geer och ”det här kan bli som nästa kardborreband” fortsatte Sara Wimmercranz om våra textilfästen. Och Jonas Eriksson avslutade fint med ”när ni har hudfästet på plats kommer det göra genomslag”. 

Avsnittet går att se 13 oktober. Först då får vi veta om LumeoTech föll i drakarnas smak eller inte, även om citaten tyder på att de kanske inte var helt negativt inställda.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26787" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]