Nyversion av Arc’teryx klassiska cardigan

Efter 15 år kommer nu en ny, återvunnen, version av Arc'teryx Covert Cardigan.

Arc’teryx introducerade sin Covert Cardigan för första gången 1997. Nu har de presenterat en uppdaterad version av den moderna klassikern. Och den här gången använder de sig av 100 procent återvunnet material.

Planen när man tog fram tröjan var att skapa ett plagg för vardagsbruk, om det så var för att ta sig till jobbet eller för att bege sig ut i naturen. Sedan starten har man vidareutvecklat sin Covert Cardigan och i dag använder man 100 procent återvunnen polyseter för att skapa ett värmande, mjukt och bekvämt mellanlager, alternativt en dressad yllelook.

I nya designen använder man sig av återvunnen, melerad, Alpenex II-fleece, vilket enligt varumärket värmer effektivt samtidigt som det ger en skön känsla mot bar hud.

Tröjan har sin klassiska, lite lediga, passform med en kilkonstruktion på underärmarna för att ge bättre rörelsefrihet. Vissa utvalda modeller av nya versionen kommer också att behålla de laminerade ärmfickorna med blixtlås för att behålla originalets utförande. Tröjan finns i många färger, den kommer också i tre olika varianter – en med luva, en med ½ zip och en som cardigan.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26806" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]