Lidingöloppet går att följa från tv-soffan

För första gången ska Lidingöloppet sändas i tv.

För den som inte ska delta i årets upplaga av Lidingöloppet finns det nu ett väldigt enkelt sätt att följa loppets alla skeenden. C More och Sportkanalaen ska nämligen direktsända ”världens största terränglopp”.

Det är första gången man kan följa loppet direkt och som tittare får man följa eliten, motionärer och intressanta profiler. Myllret i starten, flygande reportrar i spåret och bilder från målgången.

– Vi ser fram emot att för första gången visa Lidingöloppet. Vi hoppas på en riktig löparfest där tittarna både får se eliten och motionärerna, som tillsammans med publiken skapar en fin inramning av loppet. Vi laddar upp redan i Nyhetsmorgon och fortsätter sedan med att visa det klassiska loppet, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More i ett pressmeddelande.

Tanken är att man via en fyrhjuling följer eliten samtidigt som man sätter kameror på flera andra topplöpare för att på så sätt se vad som händer längs hela spåret. Detta ska, enligt TV4, ge bilder från hela startfältet. Utöver detta kommer drönarbilder visas.

Till årets upplaga har man också lanserat en ny TCS Lidingöloppet-app. Där i kan man följa sin favoritlöpare, kompis eller familjemedlem längs de tre kuperade milen. Kommentatorer är Rickard Olsson och Magnus Bergman, som själv sprungit loppet på 1.37.

– Genom tv-sändningen vill vi inspirera alla som inte är på Lidingö att komma ut hit och vara med och springa nästa år. Målet är att skapa en närhet så att tittarna kan känna att de är med ute i spåret bland löparna. Vi hoppas detta blir en ny hösttradition som både får svenskarna att bänka sig framför tv:n och ge sig ut i löparspåret, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Ja, om Vasaloppet får en miljonpublik att bänka sig första söndagen i mars, varför skulle då inte Lidingöloppet kunna attrahera tv-publiken?