Stadium elektrifierar transporter

Stadium gör vad de kan för att nå sina egna, högt uppsatta, klimatmål. Som en del i detta börjar de frakta elektriskt.

Tillsammans med Einride ska Stadium, med start i september, elektrifiera och automatisera sina lagertransporter.

Målet är att transporter mellan Stadiums tre lager i Norrköpingsområdet ska ske helt elektriskt och helt digitalt.

Stadium har som mål att vara helt klimatneutrala år 2025. Samma år ska klimatavtrycket från företagets egna varumärken halverats och till år 2030 ska verksamhetens totala verksamhet halverats.

Det är som en del i detta man inlett samarbetet med Einride. Både lastbilar och laddningsinfrastruktur är på plats och det hela samordnas via Einrides egen digitala plattform. Totalt ska omställningen spara 42 ton i koldioxidutsläpp och 344 kg kväveoxider på tre år. Det är en minskning med 81 procent i jämförelse med att köra på diesel.

– Det här samarbetet är en viktig milstolpe för vårt hållbarhetsarbete och en del av den kraftfulla investeringen vi gör i att effektivisera och modernisera vår logistikkedja, där även den pågående projekteringen av vårt nya logistikcentrum ingår. Vi är i stark tillväxt, men det innebär inte att vi är beredda att kompromissa med våra hållbarhetsmål – tvärtom blir de ännu viktigare att investera i, säger Victor Stridh, Head of Logistics på Stadium.

– Hela branschen står just nu inför ett paradigmskifte och vi ser en enorm efterfrågan på elektrifiering och digitalisering av tunga transporter. Vi är glada över att arbeta med en så framåtsträvande partner som Stadium och kunna erbjuda en helhetslösning för en enkel omställning till smartare, grönare och mer kostnadseffektiv frakt, säger Robert Ziegler, Europachef på Einride.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26795" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]