Obehandlad ull från Ivanhoe i höst

Ivanhoe har tagit fram en ny kollektion med miljövänligt ull.

Sommarens sista värmande solstrålar är på väg bort ifrån oss. Höstens mörker, starka färger och höga luft är i antågande. Därmed inleds också säsongen av tröjor.
Lagom till detta har Ivanhoe tagit fram en helt ny kollektion – med obehandlat garn, utan kemikalier, färgämnen och tillsatser.

NLS kallas den nya ullkvalitén, vilket står för New Level of Sustaianability, detta för att förtydliga att det man skapar är en helt ny nivå av hållbarhet.
– Garnet är helt naturligt och obehandlat. Inga färgämnen, kemikalier eller andra tillsatser är adderade, utan de olika nyanserna har framkommit genom en komplex urvalsprocess där man helt enkelt blandar de olika naturliga färgerna från fåren, säger Anna Göthager och förklarar också att funktionen och kvalitén såklart är lika hög i detta material som i företagets övriga ullprodukter, men snällare mot miljön.

Plaggen i den nya kollektionen är nu på väg ut i butik.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26750" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]