Idre Himmelfjäll miljardsatsar – ”Tar en stor framtida plats på fjällkartan”

Idre Himmelfjäll må vara en ung anläggning. Men känslan är att de är här för att stanna. Nu presenterar de en ny, enorm, satsning kommande år.

Det har gått tre säsonger sedan Idre himmelfjäll slog upp portarna. Eller ja, pistarna. Fjälldestinationen var då den största satsningen på en fjällanläggning i Sverige på över 30 år. Detta var dock bara början – visar det sig. För från 2023 till 2026 ska nämligen hela 2,3 miljarder kronor investeras i anläggningen.

Investeringen görs av flera parter och det är en ambitiös lista av planerade skapelser i anslutning till Himmelfjäll. De kommande tre åren ska ytterligare 3 300 bäddar installeras med byggstart nästa höst. Man ska dubblera antalet snökanoner i befintliga nedfarter och man har skickat in en ansökan om att bygga en ny toppstuga och ny luftgående lift mot huvudtoppen.

2024 ska ett nytt område skapas med stolbana, nedfarter och snösystem. Man ska bygga en sagostig för barn i alpinområdet och man tidigarelägger det planerade stugområdet ”Cressida” där tomter till fjällstugor, flerbostadshus, parvillor med mera redan nu har börjat säljas.

Dessutom ska ett nytt centrum byggas. Polstjärnan, som området ska heta, behöver tillhörande infrastruktur, inklusive byggande av en ny stor skilodge med restauranger, service, kafé, aktiviteter och boende i både bostadsrätter och uthyrningslägenheter.

Arbetet med förberedelser, såsom tillståndsansökningar, projektering med mera är redan i full gång och enligt Idre Himmelfjäll ökar man nu också i intensitet kommande vinter.

– Med de här stora investeringarna kommer nystartade Idre Himmelfjäll att ta en stor framtida plats på fjällkartan. Det är ett privilegium att få jobba för ett bolag som har sådan vilja och drivkraft att satsa med full fart framåt, säger Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26753" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]