Stiga lanserar nytt padelracket

Nytt och spännande från Stiga – med den skicklige spelaren i kundfokus.

Stiga har tagit fram ett nytt racket till padelbanan. Axe 2 Daniel Windahl Edition heter modellen som upplevs styvare samtidigt som farten och kontrollen inte ska ha försvunnit.

Racket har en rund form, låg balans och kvalitet bra nog för proffsen. Johan Bandstigen är produktchef på Stiga. Han berättar om vad som ligger bakom den nya modellen.
– Hjärtat i racket, dess kärna, består av en otroligt hållbar svart EVA-foam eller Hypersoft Foam, utvecklad med unik densitet vilket gör det möjligt att väva in en större sweetspot med ökad kontroll i zonen

Den tidigare versionen av Stigas Axe var deras egen bästsäljare. Med hjälp av Daniel Windahl har man nu tagit fram en ny design, förfinat flera detaljer och skapat ett racket som passar offensiva, erfarna spelare som söker kraft. Enligt Stiga är nya Axe 2 en hybrid med ett ytskick i 3K Kolfibertrådar. Det innebär att ytterlagret består av styvt kolfiber tillsammans med elastisk glasfiber vilket ska ge en ”oslagbar sweetspot”. Detta har man lyckats skapa tack vare en fusion av Stigas Carbon Duplex- och Optispot Max-teknologier.


[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26668" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]