Champion vill påminna om deras skapande av hoodien

Med en ny kampanj som syns i alla möjliga kanaler vill Champion påvisa att det var de som skapade hoodien – ett basplagg i den moderna garderoben.

För att alla ska påminnas om skaparen av ett klädesplagg vi alla nu har i garderoben, väljer Champion att lansera en ny kampanj. ”Be your own” kallar de sin egen hyllning till plagget de skapade i början av 1900-talet.

Tanken från Champions sida är att stärka sin egen plats inom athleticwear-kategorin som den första, enda och riktiga hoodie-tillverkaren. Kampanjen påvisar Champions hoodies som bärbara statements av komfort, stil och självförtroende.

Det var på 1930-talet som Champion adderade luvan till sin tröja. Den skapades för att atleter utanför de kritade linjerna skulle kunna skydda sig mot väder och vind. Därefter fortsatte de med luvan som nu finns att se vart än man vänder blicken.

– Champion är stolta över sitt sportsliga arv och vi vill att alla ska veta att vårt klassiska ”C” inte bara är ett märke hos en ”Champion”. Men också djupt rotat i historien som skapade hoodien och hoodie-modet, säger John Shumate, vice president av Global Marketing.
– Det var vi som skapade hoodien, men det är våra fans som återskapar den varje dag. Den nya Be Your Own-kampanjen skänker ljus på konsumenter som spelar efter sina egna regler och bär hoodien på sitt egna unika vis.

Champion skriver i ett pressmeddelande att man efter 80 års arbete för att skapa den perfekta hoodien nu har en portfolio som ingen annan kan mäta sig med. Detta syftar på snitt, tyger, grafik och färg för att man oavsett när alltid ska kunna känna sig både snygg och bekväm.

Den nya kampanjen, ”Be Your Own” kommer man kunna se på tv, digitalt, via streaming, inuti butiker och på sociala medier.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Champion Northern Europe

    WHERE ORIGINAL BEGINS

    Champion is the premium athleisure destination rooted in original and authentic design.
    The home of the hoodie, origin of the sweatshirt, pioneer of the Reverse Weave, Champion has ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26675" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]