Williams sista föreställning – iklädd guld och diamanter

En levande legendar och tennisens stora drottning tackar för sig. Serena Williams klädde sig i guld och diamanter under första matchen av hennes sista stora föreställning.

Världens bästa tennisspelare genom alla tider ska gå i pension. Serena Williams ska i veckan delta i US Open under New York-himlen och det blir det sista vi ser av henne som professionell spelare.

Med en otrolig karriär bakom sig, där hon åstadkommit minst lika mycket utanför linjerna som på själva tennisbanan finns det förstås ett stort utrymme för hyllningar av amerikanskan.

Nike är inte sena att hoppa på tåget. Under stortävlingen har de nämligen valt att klä sin stora stjärna i en extravagant outfit.

Hennes klänning har inspirerats av konståkning och Nike skriver i ett pressmeddelande:
”Det utsmyckade livstycket och kjolen placerar Serena i rampljuset och ger henne rörelsefrihet”.

Kjolen har sex lager, en hyllning till de sex US Open-titlar amerikanskan vunnit sedan 1999. Men fyra av dem fick stryka på foten under första matchen.
– Jag var tvungen att ta bort fyra eftersom det blev för tungt, sa hon efter segern.

Till kjolen hade Nike också skapat en matchande överdel, jacka och väska. På fötterna bar Williams NikeCourt Flare 2-skor. Men de var inte helt som de vi kan hitta i butik. Nej, de här skorna hade diamanter på sig. De hade ett smycke i guld vid snörningen och totalt 400 diamanter. Serena Williams initialer kunde man också tydligt se på skorna.

Serena Williams har vunnit US Open 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 och 2014.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26659" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]