Didrikson sponsrar golftävling

Didriksons förknippas inte med golf. Men de förknippas med Västkusten. Därför har de valt att gå in som titelsponsor till en svensk proffstouren ute på Skaftö.

Ladies European Tour har tagit sig till västkusten. I Bohuslän, på Skaftö GK, ska nämligen Didriksons Skaftö Open spelas. Namnet på tävlingen känner vi igen från förra året och en stor anledning till att man valt att gå in som sponsor är att Skaftö ligger just i det kustområde som varumärket grundades för 109 år sedan.

Kajen i Grundsund är var Didriksons en gång startade och det var därifrån man försåg fiskare och sjömän med kläder för havet. Idag finns där en butik där deras jackor säljs, i samma lokaler där fabriken en gång låg.

”Trots att det är längesedan som Didriksons flyttade från Grundsund så har födelseorten alltid legat varmt om hjärtat”, skriver de i ett pressmeddelande.
”Det är därför med stor glädje som vi har valt att vara titelsponsor för Skaftö Open, där Europas bästa damer tävlar om en prissumma på 2,2 miljoner kronor.

I veckans tävling spelar flera av de främsta svenska damspelarna. Bland annat stjärnskottet Maja Stark.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26621" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]