Kungsberget utvecklar sommarsatsningen

Fler leder, padel och beachvolley. Kungsberget jobbar för att bli än mer attraktiva under sommarmånaderna. Och det går bra, sett till antalet bokningar.

Kungsberget är inte bara en anläggning aktiv på vintertid. I ett pressmeddelande förklarar de att sommarsatsningen fortsätter. Fler cyklister hittar till berget och antalet bokningar har hittills ökat med 60 procent jämfört med samma period under förra årets debutsäsong.
– Vi har fått mycket beröm från gäster som är här för första gången, både erfarna cyklister och nybörjare. Det är såklart jätteroligt med tanke på att vi bara är inne på vår andra säsong, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

I Kungsberget kan man under sommarmånaderna dels cykla. Men också spela padel eller beachvolleyboll. Men det är utförscyklingen som är den största satsningen som görs. Detta genom ”flowlederna” som gäster kan nå via åttastolsliften. Lagom till i år utökade man antalet leder med tre ytterligare i olika svårighetsgrader. Detta för att hela familjen, oavsett ålder och erfarenhet, ska kunna ta sig ner för backarna.
– Vi går i samma fotspår som på vintern och har ett stort fokus på familjer. Det gäller inte bara cykellederna, utan även alla andra aktiviteter, boenden och restaurang. Antalet bokningar har ökat med 60 procent jämfört med samma tid förra året och Johnny Jernqvist både hoppas och tror att fler kommer att hitta till Kungsberget kommande veckor.
– Känslan är att gästerna kommer att bli fler nu när sommarens populäraste semesterveckorna är här.Kungsberget har öppet alla dagar i veckan fram till och med 7 augusti och har därefter helgöppet till och med 4 september.