Merrell lanserar hållbarhetsplattform

300 000 par skor ska räddas från att slängas på tippen med Merrells nya "ReTread"-program.

”ReTread”. Så heter den nya hållbarhetsplattformen som Merrell nu lanserar. Det är ett återvinningsprogram som siktar på att bevara naturen och hålla borta skor från soptippar. Initiativet kallas ”This is Home” och är ett flerårigt program – utformat för att inspirera konsumenter att skydda naturen. Kampanjen kommer att ses digitalt, i sociala medier samt tv. Tanken är att man i samband med den också visar upp Merrells skor och kläder gjorda av hållbara material. Slutmål? Att få fler att bege sig ut i naturen samtidigt som man vill minimera miljöpåverkan.

”ReTread” kommer att rädda 300 000 par skor från soptippar. Detta för att ta ytterligare ett steg mot en mer cirkulär ekonomi. Det hela går ut på att man kan skicka tillbaka Merrellskor till företaget. När de mottagits kommer de repareras, renoveras och återsäljas. De kan också brytas ned för att användas i nya produkter eller återvinnas för alternativa användningar.

– This is Homes roll är att tända vårt känslomässiga band till naturen runt omkring oss, genom att upp- muntra människor att fördjupa sina upplevelser lokalt, säger Chris Hufnagel, Global Brand President för Merrell.
– Vi tror att naturen är en plats som människor alltid kan komma hem till, och det är därför vi är engagerade i att bevara och skydda de platser vi återskapar. Merrell ReTread – är ett direkt steg i vårt hållbara engagemang, vilket gör det möjligt för oss att förlänga livslängden på våra Merrell-skor och ge människor fler alternativ för att minimera sitt miljöavtryck.

För att man som konsument ska kunna delta i projektet laddar man gratis hem en returetikett för att skicka de använda skorna till ReCircled. När den hämtats ut får konsumenten en rabattkod på 200 kronor för att köpa nya Merrellskor eller -kläder.

Merrell meddelade nyligen att man har nya hållbarhetsmål som ska uppnås till 2025. I dessa mål ska man bland annat vara till 100 procent återvunnen, förnybar eller ekologisk i sina produkter. Man ska också anskaffa klädmaterial ansvarsfullt, minska antalet samples med 50 procent, minska plastförpackningsanvändandet, genomföra 10 000 volontärtimmar och alltså rädda 300 000 par skor från att hamna på soptippar.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Wolverine

    Merrell Sverige är ett dotterbolag till Wolverine Europe B.V i Holland. Vi marknadsför och säljer samtliga Merrells produkter i Sverige. Merrell finns till för att dela med sig av den ...