Thermore lanserar nya Evodown

Ett helt nytt material lagom till företagets 50-årsdag.

Italienska Thermore firar 50 år 2022. Och med det här jubileumet har man valt att lansera ett helt nytt material. Evodown heter det och är skapat av 100 procent återanvänt fiber hämtat från pet-flaskor. Materialet är i känslan någonstans mittemellan rena fibrer och traditionell stoppning. Detta ger en extra mjuk känsla och produktionen med det här materialet ska både bli mer effektivt och dessutom enklare för de som använder sig av materialet.

Evodown består av flera miljoner små fibrer som innesluts av två ytterlager, vilket gör att de är först någonsin med den här typen av material. Enligt Thermore själva är detta ett material som både kommer vara lättvikt, mjukt och enkelt att ta hand om för konsumenterna.

Med det nya materialet tar Thermore ytterligare kliv för att vara hållbara. Nu är över 97 procent av deras isolering gjord helt eller delvis av återvunna fiber. Det gör att de närmar sig målet att helt vara återvunna i sina material. De själva menar att de kommit så långt med sitt hållbarhetsarbete då de varit målmedvetna under en längre tid. Redan på 1980-talet användes återvunnen ull.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26512" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]