Shimanos 105 firar 40 – växlar upp till elektronik

40 år efter debuten får Shimano 105 en rejäl uppdatering.

1982 introducerade Shimano sin 105-växelgrupp. Nu, 40 år senare, uppgraderas den till elektronisk Di2-växling. Den mycket efterfrågade 105 R7100-gruppen gör att Di2-teknik når en ny målgrupp av cyklister. Detta med Shimanos 12-delade, trådlösa, växling.

Tekniken kommer från nyligen lanserade Dura-Ace och Ultrega och ett resultat av flera års utveckling. Målet för Shimano har varit att ta fram ”trådlös exakthet”, ”perfekt anpassad utväxling” och ”exceptionella bromsar”. De menar att detta markerar starten på en ny era av överkomlig prestanda.

Med nya växelgruppen berättar Shimano att man helt omdesignat Di2-systemet som levererar snabb växling trådlöst i en avskalad cockpit. Man har optimerat sin 12-delade utväxling for ”omatchad effektivitet” och ”sömlös växling”. Man har också skapat ett växelhus med balans mellan komfort, aerodynamik och design för att vara säkrare och mer komfortabel. Bromsarna är också tystare och kräver mindre underhåll.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26500" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]