Amazfit testade klocka i rymden

Om man klarar av att fungera i rymden finns goda möjligheter att fungera på Tellus. Amazfit har skickat upp en klocka ut ur atmosfären för att se vad den går för.

Amazfit T-Rex 2 har varit i rymden. Anledningen till att man skickade upp den var för att bevisa dess stryktålighet. De själva kallar den en av marknadens tåligaste smartklockor och menar att resan ut i rymden bevisar att den klarar extrema förhållanden.

Men rymdresan är bara en av 15 tester som genomförts för att den ska klara av militärt bruk. Tester som gjorts är bland annat högt och lågt tryck samt extrema temperaturer från +70°C till -40°C. Den har klarat extrema skakningar och chockbehandling. Detta sattes sedan på prov då den tog sig ut i rymden och när den väl landade igen.

Totalt var klockan på resan i 150 minuter och det hela dokumenterades noga för att man på så sätt skulle kunna säkerställa att allt fungerade som det skulle.
Totalt nådde den en höjd på 34,5 kilometer och en maxhastighet på 290 kilometet i timmen. Under själva färden motstod den -64 grader.
– Det finns många smartkockor på marknaden, men det är ytterst få jag skulle skjuta upp från vår bas i heta Death Valley eller ta med till Islands kalla glaciärer. Eller på ett undervattensäventyr i Stilla havet. Det här är dock en klocka som bevisligen klarar en resa till rymden och tillbaka utan en skråma, kommenterar en av teknikerna vid uppskjutningen enligt ett pressmeddelande från Amazfit.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26497" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]