Spektrum presenterar nyheter

Två nya glasögon från Årebaserade Spektrum.

Inför 2022 har Årebaserade Spektrum tagit fram två nya modeller. Företaget, som grundades 2013, designar och utvecklar produkter för en aktiv livsstil samtidigt som de inte ska ge ett speciellt stort fotavtryck. De är ledande inom hållbara sportglasögon och skapar dem genom att använda sig av biobaserade och återvunna material, de bästa alternativen till petroleumbaserade plaster och polymer.

De två nyheterna kallas Raw och Klinger. Waw-serien är till 90 procent bestående av bio-baserade material och det växtbaserade rammaterialet används i sin råa form – helt utan färg. Detta för att ge en ärlig och naturlig look. Till den råa ramen medföljer bio-baserade linsen från Carl Zeiss Optics. Modellerna Blank och Blankster är de som ingår i Raw-serien och priset är 2 300 kronor.

Klinger är byggd för snabbhet. Den har en lättviktsram i bio-baserad polyamid med 46 procent mindre koldioxidutsläpp. Även Klinger har linser från Carl Zeiss Optics. Den har fullt justerbara skalmar och är byggd i lätta och hållbara komponenter. Komforten är, enligt Spektrum, enastående och idealisk för långa bergspass och mer därtill.

Klinger finns att köpa från 999 till 1 499 kronor.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26426" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]