Garmin lanserar solig klocka för löpning

Garmin har med ny teknologi skapat en klocka med en batteritid på 20 dagar i smartwatchläge och 49 timmar med GPS påslagen.

Forerunner 955 Solar. Så heter Garmins första smartwatch till löpning med Power Glass, som laddar via solenergi. Totalt kan man ha upp till 20 dagars batteritid i smartwatchläge och upp till 49 timmar i GPS-läge. Den är framtagen för att klara de längre rundorna (49 timmar borde ju räcka) och har en ständigt påslagen färgskärm för att förenkla att läsa av den även i direkt solljus. Skärmen har touch och utöver det finns fem knappar för att man med enkelthet ska kunna navigera i menyerna. Den är designad med löparen i fokus och har nya funktioner såsom pulsvariabilitet, ”training readiness” samt en tävlingswidget som hjälper dig att förbereda dig inför nästa lopp.

Klockan lanseras i samband med Global Running Day, en dag skapad för att uppmuntra atleter på alla nivåer att hänge sig till löpning.
– Vi är glada över att kunna presentera Forerunner 955 Solar till vår lineup av smartwatches för löpning med GPS till alla de atleter som strävar efter de allra bästa träningsverktygen, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.
– Med första klassens träningsfunktioner och prestationsdata kan Forerunner 955 Solar ge dig de verktyg du behöver för att nå dina mål. Oavsett var, när eller varför du springer, Forerunner 955 Solar kommer att hjälpa dig att ta den där extra kilometern.

Nytt med modellen enligt Garmin:

  • Solenergiladdning: Power Glass solenergiladdning ger upp till 49 timmars batteritid i GPS-läge.2
  • Gränssnitt med touchskärm: Navigera enkelt mellan kartor, statistik och ännu mer. Den traditionella designen med 5 knappar kan användas separat eller med touchskärmen. 
  • Multi-band GPS: Håll dig på rätt väg även i utmanande omgivningar med multi-band, spårning via flera satellitsystem i klockan.
  • Training readiness: Få varje dag reda på hur redo din kropp är att dra nytta av träning genom att ta hänsyn till sömn, återhämtningstid, HRV-status och ytterligare mätvärden. 
  • HRV-status: Följ din pulsvariabilitet då du sover för bättre koll på återhämtning och en övergripande bild över din hälsa. 
  • Morgonrapport: Få information om dagens väderutsikter och förslag på träningspass samt information om hur du har sovit under natten och HRV-status.Rapporten kan även anpassas så att du själv lägger in de värden du önskar se.
  • Tävlings-widget: Se information om förberedelser inför loppet – inklusive en specifik prestationsförutsägelse, väder och nedräkningsklocka – allt i en widget. Då du har lagt in ett lopp i din planering kommer dina dagliga träningspass att anpassas för att passa din tävlingsplan.
  • Real-time stamina: Registrera och följ dina nivåer av utmattning i realtid under en löptur eller cykeltur.
  • Löpkraft: Då en Running Dynamics Pod eller HRM-Pro™ (köps separat) används visas data i realtid kring hur mycket kraft du lägger in i löpningen. Inbyggt i klockan – ingen app krävs.

Rekommenderat pris: 5 899 kronor

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26368" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]