Fler lägger pengar på semestern – men inte på resor

Det lutar emot att många kommer stanna hemma i Sverige på semestern. – Dels vittnar undersökningen om att många har fått upp ögonen för svenska semesterorter, men i år bidrar också de långa passköerna till att fler väljer att stanna i Sverige i sommar, säger Johan Nordström, Sverigechef på Ecster.

Ecster har gjort en undersökning som visar att var tredje svensk planerar att lägga mer pengar på semestern i år jämfört med förra året. Hälften kommer att spendera ungefär lika myket och bara elva procent planerar att spendera mindre. De flesta lägger pengarna på resor och upplevelser men även restaurangbesök kommer att prioriteras.
– Trots att många upplever oro för omvärldens händelser och ovisshet kring privatekonomin så satsas det mer på semestern än tidigare. Många har säkert ett uppdämt behov att få skapa nya semesterminnen efter flera somrar med pandemirestriktioner och vill njuta av livets goda med allt vad det innebär, säger Johan Nordström, Sverigechef på Ecster.
– Hemestertrenden fortsätter att dominera i år. Dels vittnar undersökningen om att många har fått upp ögonen för svenska semesterorter, men i år bidrar också de långa passköerna till att fler väljer att stanna i Sverige i sommar, säger Johan Nordström.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26328" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]