Garmin ökar cykelsäkerheten med ny radar

För alla landsvägscyklister finns nu en liten extra trygghet. Garmin har lanserat sin RCT716-radar som också spelar in film på det som sker baktill vid en eventuell olycka.

Varia RCT716. Så heter Garmins nya bakåtseende radar med kamera och baklykta. Den är framtagen för att ge cyklister trygghet både dag och natt. Tekniken är sådan att RCT716 spelar en kontinuerlig, tydlig och ljusstark video under cykelturen samtidigt som en radar levererar innovativ teknologi.
– I åratal har cyklister runt om i världen förlitat sig på vår Varia bakåtseende radar för att öka sin medvetenhet kring bilar som närmar sig bakifrån under en cykeltur och vi är glada över att nu kunna addera nya RCT716 till den lineup av säkerhetsprodukter som är ”must have” för cyklister, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.
– Nu kan cyklister känna sig trygga på varje cykeltur i vetskapen att Varia RCT715 bakåtseende radar med baklykta kommer att avisera om annalkande bilar och den inbyggda kameran spelar kontinuerligt in allt som händer och säkrar därmed bevismaterial ifall en incident skulle inträffa.

Produktens specifikationer:
• Inbyggd kamera som spelar in ljusstark, tydlig video på upp till 1080p/30 fps då du cyklar.
• Automatisk händelsedetektering: Om en incident upptäcks sparas videofilmen över vad som hände före, under och efter incidenten med automatik.
• Utökad funktionalitet i Varia-appen: Få enkelt åtkomst till videofilmer, för över videor eller anpassade kamerainställningar, såsom data overlays.

RCT716 ger cyklisten synliga och hörbara aviseringar som varnar om fordon som närmar sig på ett avstånd på upp till 140 meter. Baklyktan kan också ses på 1,6 kilometers håll. Radarn har upp till fyra timmars batteritid med radar och baklykta i ett konstant sken och upp till sex timmar med radar och baklykta.

Rekommenderat pris för denna potentiella livförsäkring är 4 300 kronor och finns redan nu tillgänglig på Garmins egna hemsida.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26243" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]