Rab ger sig in i nytt segment

Välkommen till cykelbranschens underbara värld.

Rab, med årtionden av erfarenhet inom skyddande kläder för vildmarken, ska ge sig in i en ny marknad. Med hjälp av sin erfarenhet gällande regnkläder, vindtäthet och andningsförmåga ska de från och med SS23 skapa en cykelkollektion skapad för gravel, trail, MTB och annan äventyrlig cykling.

Rab, som ägs av Equip, meddelade att de ger sig in på en ny marknad i samband med ett säljmöte nyligen. Cinder, som kollektionen heter, är ett resultat av en lång och intensiv process inom företagets R&D-avdelning. Det hela bygger på att skapa kläder för alla typer av väder och klimat.

I kollektionen finns 31 delar för män och kvinnor. Skapade för leriga rutter eller turer i enklare underlag i naturen. Tanken med kollektionen är att ge användaren ”frihet och självförtroende oavsett vad som är i deras väg”.
– Cykeläventyr offroad kräver enorm mångsidighet gällande kläder. Ena stunden är man varm, därefter kall. Det är blåsigt och man kämpar alltid med fukten. Vi har kunskap och erfarenhet av att hantera de här förutsättningarna genom många år av att skapa bergsklättring, bergslöpning och skidkläder. Vi har tagit den kunskapen och kombinerat den med ett väl genomtänkt snitt för att passa på cykeln för att göra det hela roligare. Vi vet redan att cyklister bär Rab-kläder. Och att bergsmänniskor cyklar. Vår nya Cinder-serie är en logisk utveckling, säger Tim Fish, Design Director på Rab.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26202" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]