Van der Poel utvecklar brillor

Nils van der Poel har lagt skridskorna på hyllan. Men han har redan ett nytt uppdrag. Nu som affärsutvecklare för Synsam.

Det är inte ofta en skridskoåkare över en natt tar en hel nation med storm. När den där stormen också lyckades vinna ännu ett OS-guld och slå världsrekord. Ja, då slår man också rekord i hur snabbt man kan bli folklig.

Nils van der Poel är inte som alla andra. Världens bästa skridskoåkare beslutade snart efter de olympiska spelen att det var dags att lägga av. Han har meddelat att han kommer att hålla i föredrag. Han ska också samarbeta med SkiStar. Ytterligare något han ska göra är att arbeta som affärsutvecklare på Synsam Group.

Tanken är att han ska utveckla sportglasögon för Made in Sweden, Ynsams nya innovationscenter som invigs i augusti på Frösön, Östersund.
– Nils är en vinnarskalle som utmanar konventioner. Det matchar mycket väl hur vi på Synsam gillar att utmana och ständigt göra saker bättre, i syfte att hjälpa våra kunder att se bra och att se bra ut. Jag är väldigt glad att knyta Nils till teamet på Frösön och tillsammans bredda vårt sportglassegment samt utveckla synkomforten inom all sorts sport och rörelse, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

Nils van der Poel om nya uppdraget:

– Vi idrottsutövare vet att djävulen sitter i detaljerna. Att se allt och att bära glasögon som möjliggör det är avgörande för ett vinnande slutresultat. Jag ser mycket fram emot att bli en del av Synsams produktutveckling och att höja kvalitén ytterligare på de sportglasögon som finns på marknaden. Det känns riktigt kul att få göra det just med Synsam, deras ansvarstagande, i och med hemtagning av produktionen till Östersund, tycker jag är väldigt inspirerande.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26177" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]