Nya skon klarar företagets egna miljöstandarder

New Balance nya skomodell klarar företagets egna krav för att vara hållbara.

New Balance gör allt i sin makt för att förbättra sin produktion sett ur ett miljöperspektiv. Som en del av detta har deras nya kollektion tagits fram för att klara av deras egna standards gällande återanvändning av material. De kallar den själva för Green Leaf Standard och företaget arbetar för att 2025 använda sig av 50 procent återvunnet polyester och 100 procent ”preferred leather”.
– Att göra våra produkter på ett mer ansvarstagande sätt är en konstant resa. Vi fortsätter sträva efter våra miljömål med versioner av våra högvolymsmodeller, för att vårt arbete ska ha så stor effekt som möjligt, säger Cynthia Maletz, Director of Product Creation Platforms för New Balance.

En av tillverkarens stora bästsäljare, modellen Fresh Foam 1080, har tagits fram med det nya Green Leaf-initiativet.

Under våren 2022 har ungefär 19 procent av NB:s skor och mer än 60 procent av deras kläder nått deras egna standarder gällande miljöpåverkan, vilket enligt dem själva visar deras strävan efter att minska deras klimatpåverkan. Genom att välja milövänligare material kan ett företag snabbt påverka sin utsläppsgrad skriver New Balance som också berättar att de beslutade sig för att göra något åt sina egna utsläpp 2020.

Men vad innebär standarden då?
Enligt deras egna regler måste deras produkt till minst 50 procent bestå av återvunna material för att få deras egen stämpel.