Ny samarbetskollektion från The North Face – inspireras av klätterkulturen på 70-talet

Hur såg klättrare ut på 1970-talet i Kalifornien? Kanske lite så som The North Face och Online Ceramics nya kollektion ser ut.

North Face och Online Ceramics har tillsammans tagit fram en kollektion som är en hyllning till planeten. Och som om det inte vore nog för att inspirerra i designen har man också vävt in en väldigt specifikt designidé. Kläderna är nämligen inspirerade av klättringskulturen i Kalifornien under 70-talet.

Online Ceramics är ett LA-baserat Streetwear-märke som ständigt strävar efter minimal miljöpåverkan. De har bland annat handtryckta t-shirts i sin reportoar och kopplas ofta samman med bandet Greatful Dead.

Den senaste nyheten i The North Face och Online Ceramics gemensamma kollektion är att man återranvänder fabrikernas spillbitar. Målet är att 100 procent av de vanligaste materialen i kollektionen ska vara återvunna, återbildade eller förnybara år 2025.

Kollektionen är tillverkad av minst 75 procent återvunnet eller ekologiskt material. Här kan du se delar av kollektionen som säljs både i egna led och via butiker.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26057" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]