Downhillcykling fortsatt stekhett 

Cykel är fortsatt väldigt hett. Inte minst downhill-varianten. Detta vittnar Vallåsen om som hade fullt med folk i backarna under påsken.

Pandemin har gjort att downhillcykling fått en rejäl boost i antalet utövare. Den trenden ser ut att hålla i sig även när vi återgått till det normala. I alla fall om man ska tro Vallåsen Bike Park, som berättar om nästan rekordhögt antal motionärer under påskhelgen.

– Det var en succépremiär ur alla aspekter. Vår högsäsong är inte förrän i sommar så det är klart att det är fantastiskt roligt att det redan finns ett så stort intresse, säger anläggningens platschef Jesper Malmquist.

På anläggningens olika downhill-leder var det under påsken totalt 837 besökare, en siffra endast slagen av påsken 2020 då 859 åkare befann sig i backarna.
– Trots pandemin har vi sett ett ökat intresse för downhill de senaste säsongerna, vilket så klart bådar gott för årets säsong när vi äntligen kan ha en normal verksamhet igen.

Från och med 1 juli har Vallåsen fulla öppettider och redan nu ser det alltså ut att bli fullt i backarna lagom till semestern.