Oxdog ger sig in i padeln – ska revolutionera med unika patent

Oxdog har sedan länge varit stora inom innebandyn. Nu ger de sig in på padelmarknaden med racketar de lovar ska revolutionera sporten.

Svenska Oxdog har sedan början av 10-talet snabbt växt sig till att bli en maktfaktor inom innebandyutrustningen. Nu ska de ge sig ut på okända vatten. Norrländska företaget ska nämligen ge sig in i padelverksamheten med helt egna racketar.

I september 2022 kommer de lansera sina nya racketar och i ett pressmeddelande skriver de att de kommer revolutionera sporten. Joacim Bergström är vd för bolaget. Han säger att man med sin erfarenhet av produktutveckling har kunnat skapa utrustning som både kombinerarr farten och kontrollen för att därmed ge spelaren ett övertag.
– Vi har inte bara utvecklat en racketserie – vi förändrar hela spelet, säger han.

Med huvudkontor i Piteå hade förstås den svenska marknaden varit en rimlig startpunkt för lanseringen av de nya racketarna. Men så blir det inte. Istället kommer de omedelbart göra en global satsning för att på så sätt nå ut till så många som möjligt, så snart som möjligt.
– Spanien är världens padelcentrum och där finns den största kunskapen och erfarenheten. Därför har vi nära samarbeten med spanska elitspelare, tränare och entreprenörer. Vi kommer att presentera vår nya padelserie i Madrid under september och därefter kommer produkterna att distribueras och säljas globalt, säger Magnus Lundberg som är Oxdogs egna padelexpert.

Och det är en hög häst de valt att sätta sig på, Oxdog. För de lovar att deras racketar är skapade med revolutionerade patent vilket gör att de har en helt unik produkt.
– I Dagsläget presenterar vi inte våra innovationer och unika patent, men vi kan verkligen lova att våra rackets kommer att revolutionera spelupplevelsen för både elitspelare och motionärer, säger de.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25928" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]