Twiceme samarbetar med O’Neal

Twiceme kommer snart att finnas tillgängligt för cyklister och motorsportentusiaster. Allt för att skapa en säkrare tillvaro.

Svenska Twiceme Technology meddelar idag att man kommer att integrera sin sökfunktion I hjälmar för mountainbike och motorcross från varumärket O’Neal samt i deras skyddsklädsel. Integrationen sker i deras senaste MB-hjälm och kommer också vara en del av deras kollektion 2023. Målet med samarbetet är att de båda ska skapa en säkrare tillvaro för mountainbike-cyklister i den här digitala eran.

Twiceme är en teknologi som digitalt sparar personlig säkerhetsinformation i din utrustning. Detta gör att man mer effektivt och säkrare vet hur man ska agera vid en olycka. Teknologin går ut på att man via Twicemes app i telefonen skapar en profil med medicinskt data, inkluderat allergier, fysiska besvär, tidigare skador och kontaktuppgifter vid en nödsituation. Dessutom kan man ha försäkringsuppgifter och mer.

Detta gör att förste man på plats med lätthet kan skanna av en kod och få den information som behövs för att man så snart som möjligt ska kunna ge rätt vård till en person som varit med om en olycka.

Att samarbeta med O’Neal i detta sammanhang var självklart för Twiceme, som skriver i ett pressmeddelande att samarbetspartnern ständigt strävat efter att skapa bättre skydd för idrottare inom actionladdade sporter.
– Vårt senaste partnerskap, med O’Neal, är en föraning om vad som väntar i framtiden för Twiceme som fortsätter att expandera och öka sin närvaro inom mer actionladdade sporters personliga skydd. Det är vårt globala mål att inte bara göra våra partners utrustning smartare, utan att också skapa en ny standard inom communityt de kommande åren. Vi är glada över att O’Neal delar den här visionen med oss och vi ser fram emot att se vart den här utvecklingen leder oss, säger Twicemes vd, Christian Connolly.