Svenska cykellandslagets nya dress inspireras av historien

”Vad skönt det är med poliser ibland!”

Vi vet väl alla hur det såg ut. Den där regniga sommardagen i Montreal 1976. Men för den som behöver en påminnelse kommer här ett videoklipp där vi nästan kan lova ståpäls.

Bernt Johansson lyckades vinna OS-guldet och eskorterades in med polismotorcyklar. På sig hade han en blå dress med gula ränder. Och det är just den här dräkten som inspirerat när man tagit fram dressen för dagens landslag i cykel. ”Historiska segrar ska inspirera till framtida stordåd”, säger Svenska Cykelförbundet själva.

Det är CCN Sports som tagit fram dressen. Fredrik Kessiakoff arbetar på förbundet och är nöjd med såväl design, kvalitet och dialog med nya samarbetspartnern.
– Vi har haft en mycket positiv dialog med CCN Sports sedan första kontakten. Vi har också sett CCN Sports inträde på den europeiska cykelklädmarknaden de senaste åren och vi är väldigt glada att de nu har valt att bli en partner till Svenska Cykelförbundet”, säger han och fortsätter:
– Ett långsiktigt samarbete skapar möjligheter att bygga en stark relation och ger förutsättningar att gemensamt utveckla en partners produkter. Vi välkomnar CCN Sports som partner och vi ser fram emot ett positivt, framgångsrikt och långsiktigt samarbete.

Samtliga cykellandslag kommer att bära dressen från och med mitten av april.

De nya kläderna kommer att användas av samtliga våra svenska landslag från mitten av april.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25762" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]