Didriksons firar Världsvattendagen med speciellt framtagen jacka

Didriksons nya Whyra-jacka är framtagen tillsammans med WaterAid Sverige och kommer generera pengar till deras välgörenhet.

Det är den 22 mars vilket också innebär att det är Världsvattendagen. Och det är inte en helt vanlig dag hos Didriksons, som tagit fram en jack just för denna dag.

Whyra heter den och är framtagen tillsammans med WaterAid Sverige. Jackan har färgats med ”Solution Dye”, en infärgningsteknik som ska spara på vattnet med upp till 80 procent jämfört med traditionell infärgning av samma material.

”Vatten har alltid legat Didriksons varmt om hjärtat. Sedan företaget startades 1913 vid Bohuskustens brusande hav har målet varit att kläderna ska skydda mot väder och vind. Vattnet både inspirerar och utmanar Didriksons. Det är därför naturligt att ett av företagets högst prioriterade mål är att minska sin egen vattenförbrukning och förbättra vattenkvalitén”, skriver de i ett pressmeddelande.

Jackan Whyra är vattentät och tack vare tekniken för infärgning som använts sparar man 50 liter vatten per jacka. Didriksons har använt sig av tekniken vid flera tillfällen sedan 2015 när det kommer till syntetiska material då de vill göra ett så litet klimatavtryck som möjligt.

För varje Whyra-jacka som säljs i Norden kommer Didriksons under mars månad att donera 100 kronor till WaterAid Sverige. Pengarna går därmed till arbetet för att förbättra tillgången till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25742" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]