Osprey lanserar en ny serie – använder sig av 3D-printers

Osprey har presenterat sin nya serie kallad Unltd. Enligt dem själva är serien skapad för att utnyttja den snabbt utvecklande teknologin för material som hittills inte använts inom ryggsäckar.

Osprey berättar i ett långt pressmeddelande att Unltd är ett resultat efter en två år lång designresa. En av de största nyheterna med kollektionen är användandet av 3D-teknologi för att skapa säckarnas ländsupport. De själva kallar den nya inventionen för Osprey Unltd 3D-printed Fitscape Lumbar” och den ska ge oöverträffad ventialtion, finkalibrerat support och en yta med grepp för att ryggsäcken ska sitta där det är tänkt.

Detta är dock inte det enda nya i teknologiväg från Osprey. Nej, i Unltd-serien har de också ett system som gör att man bekvämt och effektivt fördelar vikten. Enligt tillverkaren har de använt sig av enastående material som både ska vara lätta och hållbara. Andra noterbara detaljer är ett stort regnskydd gjort av nylon samt ett överdrag som ska skydda säcken vid transport.

Relaterat företag i Sportregistret

  • ROSWI AB

    Roswi är en grossist och importör av kvalitetsprodukter inom sport-, fritids- och outdoorliv. Lagerhållning samt leverans sker från lagret i Täby, vilket också garanterar snabba leveranser.