Ny produkt för hockeyklubbor kommer nu till Sverige

En ishockeyklubba kostar mycket, oftast flera tusen kronor. Självklart är den skapad på ett visst sätt för optimal funktion. Men en del av hockeyn har varit lite förbisedd. Längst ner på klubban finns bladet, den del som har kontakt med pucken. Där har man historiskt använt sig av en billig tejp för att pucken ska…

En ishockeyklubba kostar mycket, oftast flera tusen kronor. Självklart är den skapad på ett visst sätt för optimal funktion. Men en del av hockeyn har varit lite förbisedd. Längst ner på klubban finns bladet, den del som har kontakt med pucken. Där har man historiskt använt sig av en billig tejp för att pucken ska få bättre grepp och för att man ska öka skott- och passhastigheten.

Ett slovakiskt företag tittade på denna delen av hockey och tyckte sig se en produktutveckling. Ut på marknaden kom Rezztek. Istället för att linda in sitt blad ska man med Rezztek applicera en film, plast, greppyta – kalla det vad du vill, längs hela bladet. Produkten fick snabbt ett stort genomslag i hemlandet där man första året sålde över 15 000 av dessa. Sedan dess har den hittat till NHL, VM och OS. Nu ska den också hitta till svenska hockeyspelare.

Enligt företagets egna statistik ökar den nya tejpen skotthastigheten med tre procent samtidigt som puckrotationen ökar med sex procent.
Produkten har lämnats in för patent i USA, Kanada, EU och Ryssland.

Vad grepptejpen kommer att kosta i Sverige återstår att se. Men som en fingervisning ser vi att den kostar 30 dollar och 25 euro. Distributör i Sverige är Wielsportservice.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Wielsport/Svecomski Norden

    Företaget säljer utrustning jämte utbildar kunder på dem. Är mer en samarbetspartner=problemlösare än en normal säljorganisation. Leverans året runt från eget lager (maskiner från fabrik). Kontaktuppgifter Arboga: Telefon: 0589-897 00 / Fax: 0589-897 03.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25523" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]