J.Lindeberg skapar kollektion för racketsport

Sedan starten har J.Lindeberg skapat kläder för golfbanorna runt om i världen. Med Jesper Parnevik som en tidig användare av kläderna var de till och med det företag som ändrade golfmodet från enorma chinos till mer figursytt, likt det vi ser idag. Nu ger de sig in i racketsportsvärlden.

Nu ska företaget ge sig in i nästa marknad. För första gången någonsin skapar nämligen JL en kollektion för racketsport. Och de gör så samtidigt som de ingår sponsoravtal med två professionella tennisspelare.

J.Lindeberg har de senaste åren haft fin tillväxt inom sportsegmentet, vilket förstås inte är så konstigt med tanke på pandemin och hur den påverkade oss alla. Det är en av anledningarna till att man nu lanserar sin första racketkollektion. Enligt varumärket är det med självsäkra och färgstarka stilar både för dam och herr, som passar perfekt för alla typer av racketsport. I plaggen används hållbart framtagna tyger med hög andningsförmåga, funktionella detaljer, fickor för bollar och en passform som gör att du presterar så bra som möjligt. Kollektionen lanseras 17 februari.

De två sponsrade spelarna till en början är Petra Martic och Mirjam Björklund. De båda tennis-essen kommer att från och med nu bära kläder från svenska varumärket.
– Jag har alltid älskat J.Lindebergs kläder och deras stilrena uttryck. Det är verkligen min stil och jag älskar varumärket. Det känns bra att ha på sig något färgglatt som ändå är stilrent och smakfullt, säger Mirjam Björklund.

Att sponsra stjärnor är inget nytt för J.Lindeberg. Inom golfen är man sponsor till Nelly Korda, som 2021 rankades etta i världen och dessutom vann hon ett OS-guld. På herrsidan är norske Viktor Hovland ambassadör för deras kläder. Han är för tillfället rankad fyra i världen och anses vara en av de absolut största framtidsnamnen.