Therabody lanserar första sladdlösa stövlarna

Therabody heter företaget bakom RecoveryAir, som tillverkar ”pneumatiska kompressionsstövlar” (säg det snabbt fem gånger). Nu lanserar de en helt ny serie produkter, bland annat med sina första stövlar helt utan sladd – JetBoots.

Amerikanska Therabody lanserar idag en ny generation av RecoveryAir-stövlar.  Serien består av tre olika modeller som förbättrar blockcirkulationen genom en passiv återhämtningsteknologi. Detta förpackat på ett funtionellt och hygieniskt vis.
För användaren är det mycket simpelt: Man drar på sig stövlarna på vardera ben, använder knapparna på panelen för att därefter se hur de kopplas till varandra och kompressionen startar. Teknologin har de utvecklat själva och består av en 60-sekunders kompressionscykel som precist kalibrerade tryckkontroller.  Detta för att optimera komforten och bidra till en effektiv och enkel användarupplevelse.

RecoveryAir-stövlarna är skapade på så vis att de har inbyggda och överlappande luftkammare längs benen. Luften pressas ut i dessa på ett konsekvent vis vilket, enligt Therabody, utesluter risken för ojämna topp- och daltryck.
förändra miljontals människors vardag.

”Alla kan dra nytta av en förbättrad blodcirkulation. Jag har sett att RecoveryAir har omedelbara positiva effekter på många människor, från weekend warriors, föräldrar som bär småbarn hela dagen, till medicinsk personal som avslutar ett 12-timmarspass. RecoveryAir hjälper till att snabbare återhämta benen, medan du är på ett videokonferenssamtal eller bara tittar på TV. Som en globalt ledande aktör som arbetar med välbefinnande för hela kroppen ser vi det som vårt ansvar att hjälpa våra kunder att ta hand om sina kroppar, och hjälpa dom förstå att de inte behöver leva i smärta eller obehag.” säger Dr. Jason Wersland, Therabodys grundare och Chief Wellness Officer.

Men varför finns produkten då? Therabody berättar att blodcirkulationen är avgörande för den allmänna hälsan. Att den transporterar syre, näringsämningen och andra viktiga komponenter till och från hjärtat och kroppens vävnader och organ. Cirkulationen ökar i männiksokroppen när vi rör på oss och tränar, men när vi återhämtar oss tar det längre tid. Detta ska alltså RecoveryAir råda bot på.
Detta genom det inte helt lättinsålda uttrycket ”pneumatisk kompression”. Det är en form av tryckmassage där Therabodys RecoveryAir-stövlar blåser in lyft och tömmer luften i ett cykliskt mönster över en viss tidsperiod. Detta gör att musklerna snabbare töms på restprodukter och leder in näringsrikt blod. Detta är vad som hjälper kroppen att återhämta sig och fungerar oavsett om det är en rejäl mördarbacke som har bearbetats i träningsform, eller om du bara stått upp och jobbat en längre tid.

De tre nya modellerna från RecoveryAir

JetBoots
Integrerat i botten av stövlarna sitter de pumpar som fyller stövlarna med luft. Dessa är de mest smidiga stövlarna och ska till och med vara möjliga att ta med i sitt handbagage. Pris: 9 600 kronor.

Pro
Ett förstklassigt system som ger användaren total kontroll för att skapa anpassningsbara kompressionsupplevelser. Detta gör att vissa områden kan behandlas på vissa sätt för ännu snabbare och bättre återhämtning. Pris: 13 000 kronor.

Prime
Enligt RevoceryAir deras mest lättanvända och dessutom till ett pris som ska vara mer lockande för den stora massan. Pris: 7 500 kronor.

Produkterna som nu lanseras kommer att vara kompatibla med Therabodys egna app, vilket fgör att användaren kan styra sin återhämtning via telefonen.