Här är mössan alla snackar om

Få svenskar är väl så mycket på tapeten som Nils van der Poel för tillfället? Därmed har många också fokuserat på hans lite speciella huvudbonad. Vi har kollat upp vad det egentligen är han haft på skallen.

I Sportfack har vi en vinjett kallad ”Klassikern”. Där lyfter vi fram produkter som levt vidare under en lång tid, ofta decennier. I kommande nummer skriver vi om LillSport och deras handske Coach, som togs fram i början av 1980-talet tillsammans med Thomas Wassberg. Väldigt spännande läsning, helt klart!

Vi har ingen vinjett kallad ”kommande klassiker” eller ”modern klassiker” men kanske hade den här produkten kunnat kvala in just där.

Vi har alla sett honom under OS. Vår just nu kanske mest folklige idrottare med en oklanderlig fysik och ovanligt välsvarvade svar på reporterfrågor som ”hur känns det”. Nils van der Poel har något som alla idrottare inte besitter. Han är väldigt enkel att tycka om och om vi får gissa finns det både ett och två varumärken som just nu jobbar för att knyta till sig skrinnaren för framtida samarbeten.

Om det är ett klädesmärke som gör det finns ett plagg, en huvudbonad, som bara måste komma ut i handeln.
Vi pratar givetvis om mössan vi sett Nils van der Poel bära.

Den sticker minst sagt ut, mössan med uppvikbara öronlappar och ett diskret ”SWE” längst fram. Uniqlo, som skapat Sveriges OS-kläder, är också tillverkare av mössan och när vi tar ett snack med dem visar det sig att den version som van der Poel bär är skapad endast för OS-atleterna. Det finns dock en annan variant av samma mössa som går att köpa hos Uniqlo, men det gäller att vara snabb då framgångarna på skridskobanan i Peking skapat ett köpsug hos konsumenter. Mössan är också helt slutsåld via nätet.

Information om (potentiella) framtida klassikern:

Namn: +S Earmuff Cap
Funktion: Vattenavvisande, varm och mjuk. Skapad för sport (därav namnet ”+S”). Utvecklad tillsammans med svenska atleter med hållbarhet i fokus.
Flourinfri, hållbar, vattenavvisande yta. Fluffiga öronskydd som hjälper att hålla kylan ute.
Pris: 250 kronor

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25403" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]