Promasks ägare vill sälja

Promask har sedan starten 1996  blivit ett av de världsledande bolagen inom målvaktshjälmar. Nu kan det bli ditt, då ägaren Jörgen Wikström inte längre har tid.

Samtidigt som Jörgen Wikström var mitt uppe i sin egen professionella ishockeykarriär startade han ett företag vid namn Promask. Från 1996 och framåt har han arbetat med företaget som tillverkar målvaktshjälmar för ishockey och sedermera innebandyspelare. Företaget har haft stor framgång. Toppmålvakter över hela världen har använt produkterna från Promask och vid ett tillfälle var man en av världens största tillverkare. Och på innebandysidan är Promask det högst värderade maskvarumärket med en helt egen prisklass på grund av sin kvalitet och prestanda.

Trots allt detta vill nu Wikström sälja företaget.

– Idag driver jag flera andra bolag med många anställda och jag känner att det inte är rättvist mot varumärket Promask, som idag trots noll kronor i marknadsföring och annat säljarbete skulle kunna omsätta flera miljoner med rätt fokus och kärlek.

Idag så driver jag flera andra bolag med många anställda och känner att det inte är rättvist mot varumärket Promask som idag trots noll kronor i marknadsföring eller annat säljarbete skulle kunna omsätta flera miljoner med rätt fokus och kärlek.

Köparen av företaget skulle komma in i en spännande tid. Promask har precis lanserat en helt ny och enligt de själva, revolutionerande, maskmodell som är designskyddad och med flera olika patentsökningar.

– Egentligen ser jag inga framtida hinder då vi har varumärket, produkterna, tillverkningen och webbshoppen som rullar av sig själv. I dagsläget säljer vi endast via ett fåtal butiker och säger nej till de flesta då jag inte har tid at serva fler, säger Wikström och fortsätter:

– Det skulle vara fantastiskt om min ”baby” kunde hitta lite kärlek och omtanke då jag gärna ser att innebandy respektive ishockey kanske hittar nya ägare.

Jörgen Wikström säger också till Sportfack att han kan tänka sig att bara sälja verksamheten, men inte bolaget. Han kan också tänka sig att vara med på ett hörn eller bara vara behjälplig om det är vad en eller flera nya ägare är intresserade av.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25293" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]