First Camp beger sig västerut

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, har sedan länge funnits och verkat i Sverige och Danmark. Nu ger man sig också in i Norge.

58 destinationer i Sverige och Danmark ska bli fler. First Camp meddelar att man gjort sitt första förvärv i Norge, då man nu äger Norsjö Ferieland i Telemark. Att man väljer att gå in i Norge tycks självklart, då majoritetsägaren av bolaget, Norvestor, är norskt. Dessutom har man sedan tidigare en god relation till norska campare som besöker First Camps anläggningar i både Sverige och Danmark.
– Vi har tittat på den norska marknaden ett tag och det känns fantastiskt kul att Norge nu blir vårt tredje land. Norska campare är redan idag en viktig målgrupp för oss och nu kan vi erbjuda dem ett First Camp-alternativ även på hemmaplan. Detta är vårt första steg mot att bli en stor campingkedja även i Norge, säger First Camps VD Johan Söör.

Planen är att växa kraftigt de kommande åren, inte minst i Norge där man siktar på att äga ett tiotal destinationer inom 3–5 år.

Norsjö Ferieland har idag 260 campingtomter, 32 stugor, restaurang och Norge enda ziplinebana för wakeboard. Tack vare den geografiska placeringen har man besökare både från Osloregionen och norska västlandet.
– Det blir allt viktigare i campingbranschen att ha en stor bokningskanal online, och First Camps hemsida är redan idag den största bokningskanalen för camping och stugboende i Skandinavien. Tack vare denna starka position och First Camps välkända varumärke kan nya gäster hitta till de campingar vi förvärvar, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp.