Sportringen tar över – där XXL stängde ner

Sportringen fortsätter att växa intill den norska gränsen. Detta genom att ta över XXL:s gamla lokaler...

XXL stängde sin outlet i Töcksfors shoppingcenter i Värmland. Detta då gränshandeln tappade när norrmännen inte längre kunde ta sig över gränsen. Trots det väljer konkureenten Sportringen att göra en nysatsning i samma lokaler.

Det är Linus Storm och Teddy Andersson som startat butiken. Sedan tidigare driver de tillsammans två ytterligare Sportringen Outlets vid norska gränsen.

– Vår profilering mot jakt, fiske och skidor har varit lyckad. Det är områden som går bra och där kunderna blir fler. Visst har det varit tufft under pandemin som för många andra gränshandlare, men vi har hållit handeln uppe bland annat tack vare tillfälliga butiker i Karlstad och Trollhättan och står finansiellt starka och kan därför göra den här satsningen, säger Linus Storm till Market.

Tanken är att de ska öppna den nya butiken under årets tredje kvartal men man har en förhoppning att det kan ske tidigare än så.

– Det känns väldigt spännande att dra i gång den här investeringen, säger Teddy Andersson.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25263" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]