Ramundsberget satsar på toppturer

Framöver kommer toppturer vara en större del av det Ramberget erbjuder.

Ramundsberget gör i vinter en rejäl satsning på så sätt att de ska anordna guidade turer på fjället. Dessutom bygger de ett nytt, lättillgängligt, äventyrscenter i centrala bykärnan.
Där ska skidlektioner, prova på-turer, guidade turer i grupp och möjlighet till privata guider att erbjudas. Offpiståkning, snöskotervandring, skoterturer och toppturer är bara några av aktiviteterna som kommer att vara bokningsbara.

En stor satsning sker på toppturer. Äventyrscentret ligger i anslutning till sportbutiken Topsport där man kan hyra och köpa den utrustning som behövs. Tanken är att detta ska göra att fler upptäcker fjällen på ett nytt sätt. På grund av detta har man anställt Albin Lärnefjord som fjälledare och lavintekniker. Han har, enligt Ramberget själva, gedigen erfarenhet både från arbete i området men också inom Topsport. Satsningen görs då Ramberget insett att toppturer blir mer och mer populära.
– Eftersom vi har en lift precis utanför dörren så tar vi ofta hjälp av den för att kunna ta oss ännu längre ut på fjället och hitta orörd snö. Vill man hinna med fler äventyr och man känner att det finns en brist på tid eller kondition, så är skotertolkning upp på fjället ett roligt alternativ. Vi erbjuder turer både på kalfjället och i skyddad skogsmiljö för de väderutsatta dagarna. Det geografiska läget gör Ramundsberget unikt och förutsättningarna för mycket snö är optimala, säger Albin Lärnefjord.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25026" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]