Acne Studios använder Recco

Recco har letat sig in i modevärlden på riktigt. Deras teknologi, som är sökbar, finns i två av Acne Studios nya jackor.

Det hör inte till vanligheterna att ett renodlat modeföretag använder sig av en produkt som så tydligt förknippas med outdoor. Men Acne Studios har nu skapat två stycken jackor som använder Reccos teknologi. Biscuit Beige och Chocolate Brown heter de dynfyllda jackorna skapade för ”alla duna äventyr från urbana attackuppdrag till outdoor-upptäckter”. Med Recco-teknologin är de sökbara för professionell räddningspersonal. Med reflekterande detaljer är man synbar i mörkret och utöver det är den skapad för att hålla dig varm och torr under långa dagar utomhus.

– Att ha Recco-utrustade produkter i fler outdoor-produkter innebär att fler människor är sökbara året runt, vilket ökar chanserna för att rädda liv, säger Fredrik Steinwall, vd för Recco.
– Vi är hedrade att ha industriledande inom modesegmentet ombord för expanderingen av Reccos nätverk världen över.

I dagsläget används Recco-systemet i 32 länder och på fler än 900 skidanläggningar. Redan nu finns jackorna i butik.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="24921" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]