Dags att nominera Årets affärskvinna!

För elfte gången ska Årets affärskvinna utses. Och du kan vara med och bestämma vilka som ska nomineras.

I januari 2011 startade Svenskt Sportforum det första kvinnliga nätverket inom svensk sportbransch, kallat DiVAS. Målet med nätverket är att få in fler kvinnor till ledande positioner inom sportbranschen genom utbildning, utveckling, inspiration och gemensam stöttning.

Som en del av DiVAS har Svenskt Sportforum varje år delat ut ett pris till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch. Det kommer att ske även i år och det är dags att nominera 2021 års pristagare.

För att kunna nomineras gäller det att man klarar av vissa kriterier. Man ska vara en kvinna som verkar inom den svenska sportbranschen, alltså ej idrottsligt utan affärsrelaterat. Man ska ha uppnått mycket goda resultat i den nya verksamheten och/eller genomfört förändringar som kommer ha stor betydelse för företagets fortsatta tillväxt och lönsamhet. Man ska också ha främjat andra kvinnors karriärsmöjligheter och inte heller ha fått utmärkelsen tidigare.

Vem som helst kan nominera en kvinna till priset. Nomineringen görs via ett formulär som finns här och sista dag att nominera är 17 februari. 
Därefter tar en jury vid, bestående av Rachael Blaxland (HuginBiz), Nicolas Jändel (tidigare Sportfack), Martin Willners (branschprofil), en representant på PerformIQ och juryordförande Claes Forsberg (Svenskt Sportforum). De kommer efter nomineringsrundan att utse en vinnare av de ärofyllda priset som delas ut under en branschdag, 27 april.

Nominera här!

Tidigare vinnare:

2020: Sara Molnar (på bilden), VD, Peak Performance
2019: Christiane Dolva Törnberg, Head of CSR, Fjällräven
2018: Annika Mustalahti, Nordic eTailing Manager, adidas
2017: Pernilla Nyrensten, VD/grundare av Revolutionrace/Fritidsfabriken
2016: Ulrika Skoghag, VD/ägare, Daily Sports AB
2015: Janicke Blomsnes, vice VD, XXL Sport AB
2014: Ulrika Lindgren, logistikchef, Sportamore AB
2013: Tina Rolén, marknadsdirektör, adidas AB
2012: Kajsa Claesson, försäljningschef, Stadium AB
2011: Eva Karlsson, VD, Houdini Sportswear AB
(Titel/företag vid tiden för utnämningen)