Ny cykelstjärna till Scott

Scott Sports i Uppsala har förstärkt på kontoret. Företagets nya markandskoordinator är i högsta grad en aktiv nyanställd. Med nyvunnen SM-medalj i bagaget.

Cyklisten och den regerande svenske mästaren i MTB marathon, Calle Friberg, kommer efter en framgångsrik tävlingssäsong 2013 även att representera Scott på kontorstid. Det skriver Scott Sports i ett pressmedelande. Calle blir Scotts nya marknadskoordinator för samtliga områden: ­ cykel, motorsport, running, outdoor och vintersport. Tjänsten innebär även att Calle, i kombination med sitt tävlande, kommer att finnas ute på tävlingar och events för att öka synligheten och förstärka Scotts närvaro i Sverige.

– Jag tycker detta ska bli jätteroligt och tror stenhårt på att detta blir ett bra upplägg. När VD Håkan Eriksson, som jag känner sedan tidigare samarbete, hörde av sig, kändes det ganska snabbt att det var ett för bra jobb för att tacka nej till. Jag har ambition att cykla snabbt även 2014, och kan jag kombinera det med att jobba för ett så starkt varumärke som Scott där jag får syssla med det jag vill, så är ingen gladare än jag.

– Det är fantastiskt kul att vi lyckats knyta till oss Calle som cyklar snabbare än någonsin men framförallt har den rätta profilen som ambassadör för Scott samt också erfarenheten och utbildning inom marknadsföring och sociala medier för denna tjänst. Jag tror detta  blir ett bra samarbete och är jättenöjd med denna ”värvning” och ser fram emot att Scott växlar upp tillsammans med Calle.

Sportregistret - Relaterat företag