Gore i stor europeisk kampanj

Gore kör en massiv marknadsföringskampanj under hösten för att stärka varumärket Gore-Tex. Kampanjen kommer att föras på stortavlor, internet, TV, bio, tidningar och inte minst ute i sportbutikerna. – Det är en mycket tung satsning, säger David Ekander, ansvarig för marknadskommunikation på Gore Scandinavia i ett pressmeddelande. Befinner du dig i Europa de närmaste månaderna…

Gore kör en massiv marknadsföringskampanj under hösten för att stärka varumärket Gore-Tex. Kampanjen kommer att föras på stortavlor, internet, TV, bio, tidningar och inte minst ute i sportbutikerna.

– Det är en mycket tung satsning, säger David Ekander, ansvarig för marknadskommunikation på Gore Scandinavia i ett pressmeddelande. Befinner du dig i Europa de närmaste månaderna är den svår att undgå.

Idén för hela kampanjen bygger på att visa hur naturen har anpassat djur och växter för den miljö de lever i, människan har istället utnyttjat idérikedom och uppfinningsförmåga. Gore visar i text och bild hur människan med hjälp av Gore-Tex kan klara samma tuffa förhållanden som djuren.

Payoffen är ”Experience more” och syftar på att användare av Gore-Texprodukter kan uppleva mer eftersom de inte hämmas av klimatet.

Kampanjen bygger på att konsumenterna ska stöta på den på flera olika ställen. Från affischer på flygplatsen till annonser i tidningar och på nätet till stortavlor i stan och till sist sluts cirkeln i butiken.

I Sverige kommer kampanjen att köras de två första veckorna i oktober med annonser och bilagor i bland annat Åka Skidor, Utemagasinet, Mama och Vagabond samt utomhusreklam i de större täderna.

Av: Martin Willners

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.