Lacrosse till Grand Outdoor

Grand Outdoor i Vellinge utökar sin outdoorportfölj med kängmärket Lacrosse. Lacrosse, som tidigare distribuerades av BIOS, är ett amerikanskt kängmärke som i friluftskretsar är mest känt för sina jaktkängor och för kängor för extremt kallt klimat. I Lacrosses sortiment ingår dessutom en stor kollektion med yrkesskor. – Vi kommer att fokusera på kängorna för jakt,…

Grand Outdoor i Vellinge utökar sin outdoorportfölj med kängmärket Lacrosse. Lacrosse, som tidigare distribuerades av BIOS, är ett amerikanskt kängmärke som i friluftskretsar är mest känt för sina jaktkängor och för kängor för extremt kallt klimat. I Lacrosses sortiment ingår dessutom en stor kollektion med yrkesskor.

– Vi kommer att fokusera på kängorna för jakt, fiske och friluftsliv, säger Robert Carlberg på Grand Outdoor. Plus deras sortiment av gummistövlar som är den stora delen sommartid. Yrkesskorna får vänta ett tag.

Grand Outdoor kommer att jobba som agent. Varulager och europakontor ligger i Danmark vilket gör att svenska butiker kan nås med korta leveranstider. Centraliseringen av lagret gör att en större del av sortimentet kan lagerföras och affärsidén med agenter har redan sjösatts i Norge, Danmark, Tyskland och England med målet att sänka prisbilden genom att kapa ett distributionsled.

– Till en början kommer jag att jobba ensam med försäljningen, men inom ett år ska det finnas ytterligare en säljare i bolaget, säger Robert. Vi kommer att vända oss mot jakt-, fiske- och sportbutiker i hela landet. Det unika med Lacrosses kängor och stövlar är att deras sulor är uppbyggda som löparskor med en mellansula i EVA. Det gör dem väldigt sköna och smidiga att gå i. De använder sig vidare av Gore-tex för att göra kängorna vattentäta.

I Grand Outdoors sortiment ingår sedan tidigare det tyska friluftsmärket Jack Wolfskin och Mattini Air Seats.

Av: Martin Willners

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4179" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]