Craft i ny rullande proffssatsning

Craft är tillbaka på asfalten. Företaget blir från och med den här säsongen komplett klädsponsor till det nya Kazakstanska pro-team laget Astana som kommer att träna och tävla i kläder från Boråsföretaget i minst tre säsonger. – Vi är väldigt nöjda med att vara sponsor till Team Astana. Cykel har varit en viktigt kategori för…

Craft är tillbaka på asfalten. Företaget blir från och med den här säsongen komplett klädsponsor till det nya Kazakstanska pro-team laget Astana som kommer att träna och tävla i kläder från Boråsföretaget i minst tre säsonger.

– Vi är väldigt nöjda med att vara sponsor till Team Astana. Cykel har varit en viktigt kategori för oss i flera år och detta samarbete är ett bra tillfälle för oss att visa vårt engagemang och våra produkter, säger Jens Peterson, VD för Craft i ett pressmeddelande.

Craft skriver att man är positiv till samarbetet eftersom Astanas General Manager Marc Biver lyckats samla ett riktigt konkurrenskraftigt team med totalt 29 åkare. Bland cyklisterna finns bland annat Alexander Vinokourov, Andrej Kashechkin, Paolo Savoldelli och Andreas Klöden. Detta, menar Craft, blir ett lag som ska konkurrera om en toppposition på pro-touren.

– För oss som har försäljning i Europa är det nästa ett måste att sponsra ett proffslag om man vill kunna sälja landsvägskläder. Vi har även en uttalad målsättning att växa i Europa de kommande åren så därför är det extra viktigt för oss, säger Magnus Johansson på Crafts marknadsavdelning.

Craft kommer att förse Team Astana med allt från tröjor, byxor, underställ och handskar till regnkläder och kepsar. Allt framtaget i en unik design. Den ljusblå och gula färg som kläderna får härstammar från Kazakstans flagga och laget har fått sitt namn efter Kazakstans huvudstad Astana.

Av: Mattias Björklund

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="4060" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]