Peak Performance grundare och Marcel Hirscher startar nytt klädmärke

Grundarna av Peak Performance är tillsammans med Marcel Hirscher tillbaka med ett nytt klädmärke, The Mountain Studio.

Artikeln publicerades först på Åkaskidor.se.

– Hej. Det är Marcel.
Rösten i den andra änden var obekant för Stefan Engström.
– Marcel, vem?
– Hirscher.

Världens genom tiderna näst bästa manliga alpinåkare hade fått nys om att Stefan Engström var på gång med ett nytt skidklädesmärke – Stefans son Mattias Rönngren kör ju i den alpina världscupen. Inom loppet av ett telefonsamtal hade Engström en ny partner för sitt nystartade klädmärke The Mountain Studio. Ett passande jobb för en nybliven racingpensionär.

Men för att backa bandet några år, till 1986 närmare bestämt. Det var då Stefan och hans kompanjon Peter Blom, tidigare chefredaktör på Åka Skidor, startade ett litet skidklädesmärke vid namn Peak Performance. Ett märke med bas i Åre och som siktade in sig mot entusiastiska skidåkare och modern bergskultur. Peak kom med tiden att bli en rungande succé och de bägge grundarna rörde sig med tiden vidare till andra engagemang, bland annat en rad olika klädmärken, både i och utanför skidvärlden.

Peak Performance grundare och Marcel Hirscher startar nytt klädmärke

Peak Performance grundare och Marcel Hirscher startar nytt klädmärke

Men för att backa bandet några år, till 1986 närmare bestämt. Det var då Stefan och hans kompanjon Peter Blom, tidigare chefredaktör på Åka Skidor, startade ett litet skidklädesmärke vid namn Peak Performance. Ett märke med bas i Åre och som siktade in sig mot entusiastiska skidåkare och modern bergskultur. Peak kom med tiden att bli en rungande succé och de bägge grundarna rörde sig med tiden vidare till andra engagemang, bland annat en rad olika klädmärken, både i och utanför skidvärlden

Nu har Blom och Engström, tillsammans med Marcel Hirscher, skapat The Mountain Studio som är ett klädmärke med tekniska produkter för både aktiv skidåkning och livet utanför, med en design som fungerar både i bergen och i mer urban miljö.

– The Mountain Studio har sin bas i bergskulturen med element från både sport- och modevärlden. Vi vill att våra plagg ska kunna användas både på och utanför berget, säger Stefan Engström när Åka Skidor träffar honom på hotell Granen i Åre en fuktig höstdag i slutet av september.

– Vi kommer att utveckla en liten kollektion med spetsprodukter som har ett brett användningsområde och lång livslängd. Genom att fokusera på färre produkter kan vi göra dem bättre. Vi kommer också kunna göra snabba produktdrops och specialkollektioner.

Peak Performance grundare och Marcel Hirscher startar nytt klädmärke
Stefan Engström, Marcel Hirscher och Peter Blom.

Den första kollektionen består av två olika ställ för skidåkning tillverkade i Gore-Tex Pro, några olika förstärkningsplagg i Primaloft och dun samt ett par lifestyleplagg. Allt med en avskalad design och nedtonade färger. Men vänta alltså mer produkter inom en inte alltför avlägsen framtid.

Grundarna och de som jobbar med varumärket är utspridda över världen men med sitt hjärta och skidkulturella bas i Zermatt, där Stefan bor sedan ett antal år tillbaka.

The Mountain Studio släpps den i slutet av oktober och kommer till en början att finnas på NK Sport i Stockholm samt utvalda butiker i Alperna, och på märkets hemsida såklart.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.