Inköpsdagar Åre 2021 inställt

Åre inköpsdagar fick ställas in på grund av pandemin.

Inköpsdagar Åre 2021 inställt

42 varumärken fanns inbokade men till slut satte pandemin stavar för Inköpsdagar Åre. Nu tvingas det populära inköpseventet ställa in och göra comeback 2022.

Publicerad

I fredgs kom beskedet från Svensk Sportforum som många hade befarat efter pandemins utveckling i Sverige och Regeringens och FHM:s nya, skarpare restriktioner i förra veckan: Inköpsdagar Åre 21-24/3 ställs in på grund av coronan. Det var en dämpad Claes Forsberg, vd för arrangören, som i ett pm beskrev beslutet så här:

– Mitt hopp släcktes påtagligt under onsdagens pressträff (24/2) där regeringen och Folkhälsomyndigheten skärpte tonläget rejält med att vidta nya åtgärder inför oron för en tredje coronavåg. Vi som bransch tar idag vårt ansvar och ställer in Inköpsdagar Åre 2021. Detta skickar rätt signaler mot vårt samhälle, myndigheter och mot andra branscher i Sverige samt tydliggör att vi är en professionell bransch att lita på.

Beslutet var enligt Claes Forsberg taget i samförstånd med Sportforums partners Holiday Club och Fjällgården där branschprofilerna Jörgen på Scott och Jonas på Head bistod med hjälp i processen. Svenskt Sportforums vd ser ändå positivt på framtiden och siktar redan nu emot ett friskare och mer normalt 2022.

– Hatten av till alla er leverantörer och sportbutiker som anmält er i god tid och sett fram emot att bidra till att göra vår bransch klokare, smartare och lönsammare under vecka 12 i Åre. Vi ses på Pro Ski Intro i Vemdalen vecka 4, 2022.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206