Kängan som sålt i 25 miljoner exemplar

Kängan som sålt i 25 miljoner exemplar

Merrells känga Moab har nu passerat 25 miljoner sålda exemplar världen över. Vi frågar Merrells nordiska marknadschef om vad det är som gör just den här modellen så eftertraktad av konsumenterna.

Publicerad

Amerikanska Merrell, som firar 40 år i år, har nu passerat 25 miljoner par sålda skor av modellen Moab. Visserligen under många års försäljning och antalet avser worldwide, men ändå. Det är mycket för en vandringskänga. Nästan som om alla invånare i Norden hade varsitt par. Merrells nordiska marknadschef Adan Svensson förklarar vad han tror är förklaringen bakom konsumenternas förtroende.    
– Jag tror det delvis beror på kontinuiteten, att den funnits sedan 2007 och kunden känner igen sig i den. Vi har många återkommande kunder som periodvis skickar bilder på sitt fjärde eller femte par de är inne på.
– Och trots att det är en vandringssko med egenskaper som en vridstyv vandringskänga har, så har den ändå ett mångsidigt och brett användningsområde. Modellen passar egentligen alla som går dagliga promenader, vandrar, använder den som fritidssko eller i yrket, menar han. 

Uppdaterade kängversionen Moab Speed.

Skon verkar även fungera bra i butiksledet, där alla produkter som "förklarar sig själv" är till stor fördel för butikspersonalen. Det är inte bara sporthandeln som säljer skon, modellen finns representerad även hos ortopedbutiker.
– I butik är det en problemlösare med sin breda läst, sköna instegskomfort och utrymme i tåboxen. Även de tekniska egenskaperna med Vibram-yttersula och Gore-Tex gör att den blivit populär. Den säljer även bra hos många ortopeder och speciellt till de som behöver ilägg, berättar Adam Svensson. 
Och i år 2021, under mars månad, lanserar företaget två nya versioner av Moabskon. Egenskaperna ska likna den klassiska modellen, i passformen och i lästen, men med en "snabbare" yttersula och mer dämpning. Kanske för att appelera till de nyare grenarna av vandring; speedhiking med lätt packning och även för trailfolket som gärna gåspringer i bergen. De två nya modellerna heter Moab Speed och Moab Flight (trailsko). Tanken med de två nya versionerna är att även kunna tilltala den nya generationens oudoormänniskor, som ofta är uppvuxna i sneakers istället för gummistövlar och Graningekängor.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206