On lanserar sin nya elitsko Cloudboom

On lanserar sin nya elitsko Cloudboom

Löparskor med kolfiberplatta har verkligen kommit för att stanna. Framförallt på elitnivå har de visat sig kunna förbättra resultaten på långdistanslopp. Nu lanserar schweiziska On sin variant: Cloudboom.

Publicerad

On lanserar nu sin senaste tävlings-sko, Cloudboom. Konstruerad med en ny Speedboard som är utvecklad tillsammans med en grupp internationellt meriterade löpare. Det är den första skon i sortimentet med den så kallade Twin CloudTec-tekniken, som ska ge både fart och komfort på längre sträckor. Cloudboom har en kolfiber-injicerad Speedboard som kickar in med fart under hela loppet.
Många varumärken har sina egna varianter av kolfiberskor, som Mizuno, Brooks, New Balance, Hoka One One, Saucony, Asics och förstås Nike. Men de mest extrema modellerna har varit föremål för debatt i tävlingskretsar och värstingmodellerna med fler än bara en kolfiberplatta och med sulor tjockare än 40 millimeter förbjöds i internationella tävlingslopp under våren. 

Hur är det med Cloudboom, är den godkänd för internationella, officiella tävlingar?
- Ja, den är godkänd för exempelvis maraton, skon har enbart en platta som vi kallar "speedboard" som i det här fallet är kolfiber-injicerad. Den är också godkänd utifrån regleringen om max 40 millimeters sultjocklek, berättar Anton Vikander, från Sportmanship, som saluför Ons skor i Sverige.

Cloudboom lanseras till ett rekommenderat pris på 2 200 kronor. Men enligt uppgifter till Sportfack har i skrivande stund de första leveranserna ännu inte nått Sverige. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

50 kommentarer

Nisse: Efter ca 30 år, lämnade jag sportbranschen (tack och lov) för några år sedan. Redan för 7-8 år sedan började man ana åt vilket håll vi var på väg. Det kommer in nya människor, det kommer in...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842