Hon tar över Casall

Nanna Hedlund, som suttit i Casalls styrelse sedan 2108, tar nu över som vd.

Hon tar över Casall

Casall byter vd. För första gången tar en kvinna över, och målet är högt satt: om några år ska omsättningen vara fördubblad.

Publicerad

Svenska Casall Sport, grundat redan 1980 i Norrköping av Carl-Axel Surtewall (som under en period fungerat som tf vd), har utsett ny vd. Nanna Hedlund, som har suttit i Casalls styrlese sedan 2108, tar över i augusti.

– Det är en stor marknadsomställning som pågår och Nannas starka bakgrund från att driva digital tillväxt och stärka kunderbjudanden är exakt vad vi behöver för att realisera våra högt satta ambitioner, skriver Carl-Axel Surtevall, grundare och ägare av Casall, i en kommentar.

Ja, målen hos sportmodemärket är högt satt. I ett pressmeddelande meddelar bolaget att man har som mål att dubbla omsättningen "inom de närmaste fem åren".

Vi får se hur Casall når det. Redan 2013 när Sportfack gjorde en längre intervju med Carl-Axel då omsättningen låg på 235 miljoner, skulle den "dubblas inom fem år." För det brutna räkenskapsåret 2018/2019 låg den på 300 miljoner kronor - visserligen en ökning, men ingen dubblering. Konkurrensen inom träningsmode är mördande med massor av starka varumärken. Lägg därtill sportkedjornas egna kollektioner, liksom de från rena modeföretag som H&M med flera (som de senaste tio åren bara ökat sina sportkollektioner) så är det rena getingboet. Säkerligen har nya vd:n Nanna några nya idéer för framtidens omnilösningar och e-commerce än vad som tidigare använts. Så här kommenterar hon själv varumärket i samma pressmeddelande:

– Casall Sport är extremt välpositionerat på den globala marknaden med utgångspunkten i genuin produktkunskap och hållbar produktion – i kombination med stilsäker design och ständig innovation. Jag ser därför en enorm potential till stark tillväxt framåt, inte minst via egen e-com, och är övertygad om att vi kan dubbla omsättningen inom de närmsta åren.

Sportfack återkommer med en längre "VD-intervju" i ett kommande nummer med Nanna Hedlund, sannolikt redan i nr 9 (ute hos pren i september).

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842