Ultimate Nordic AS köper Getvital Sports

Ultimate Nordic AS köper Getvital Sports

Distributörsföretaget Ultimate Nordic förvärvar Getvital Sports, som bland annat distribuerar löpskorna Altra, Injinji-strumpor och teknisk löputrustning.

Publicerad

Norska Ultimate Nordic har lång erfarenhet av import och distribution av sportvaror. År 2009 tog de sig även in på den svenska marknaden (med kontor i Solna) och utökade antalet varumärken. Några av dem är Buff, Stanley, Ledlenser och Soto.    
Nu tar de ytterligare ett steg och köper det nordiska distributörsföretaget Getvital Sports, som bland annat distribuerar löpskorna Altra, Injinji-strumpor och diverse teknisk löputrustning. Tanken är att Getvital Sports fortsätter som ett dotterbolag till Ultimate Nordic och får namnet Getvital Nordic efter förvärvet.
Getvital har verksamhet i Norge, Sverige och Finland. I samband med överlåtelsen följer fyra anställda med.
– Vi har sökt aktivt efter en stark partner och ägare, vilket kommer att säkerställa fortsatt god tillväxt för varumärkena och företaget. Ultimate Nordic är den perfekta ägaren med sin erfarenhet och styrka på den nordiska marknaden, menar Esben Blomberg, vd för Getvital Sports AS.
Och Ingulf Horns, vd för Ultimate Nordic, menar att detta förvärv stärker bolagets position inom ett växande segment i Norden:
– Getvital Sports har byggt upp en stor portfölj av produkter, kunskap och kunder som passar mycket bra i Ultimate Nordics nordiska varumärkesstrategi.

Niklas Grahn kommer vara säljansvarig i Sverige för Getvital Nordic.

Getvital Nordic kommer att ha kontor och showroom-lokaler tillsammans med Ultimate Nordic AS i Oslo och i Stockholm. Esben Blomberg kommer att fortsätta att ansvara för Getvital Nordics produkter, i rollen som kategoriansvarig. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

54 kommentarer

LARSA: @Peter jag delar din ståndpunkt till 100% men hur ska du kunna värja dig från att bli förminskad och avhumaniserad enligt Flashbacks signum för kommentarer? Behöver @Sportfack en/flera moderator för...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842