Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

Ett smakprov på IFK Göteborgs Craft-ställ. Foto: IFK Göteborgs Twitterkonto.

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

För ganska prick ett år sedan tog sig Craft in i svensk elitfotboll med Hammarby IF. Nu byter en minst lika klassisk klubb till det svenska varumärket.

Publicerad

Craft är ny officiell leverantör av match-, tränings- och merchandisekläder till IFK Göteborg. Avtalet är skrivet på sex år från och med säsongen 2020. Det skriver klubben och Craft i ett gemensamt pressmeddelande.

Craft kommer att leverera kläder till samtliga IFK Göteborgs fotbollslag och de blåvita supportrarna.

– Avtalet är en tydlig signal från båda parter om att vi är långsiktiga i vårt samarbete. Craft blir en väldigt betydelsefull och strategiskt viktig partner för klubben, säger Fredrik Wallin, försäljningschef hos IFK Göteborg.

Sedan tidigare samarbetar Craft bland annat med de svenska landslagen inom längdskidåkning, friidrott och handboll.

Stefan Persson, VD på Craft, om samarbetet med IFK Göteborg:

– Jag är både oerhört stolt och fantastiskt glad att få inleda ett samarbete med en så anrik klubb som IFK Göteborg. Det varma välkomnande vi fått från både spelare och ledning är ett fint bevis på att vår stora satsning på teamwear verkligen fungerar – och att kollektionen håller världsklass. Jag ser fram emot att Craft får vara en del av Blåvitts resa tillbaka till den absoluta toppen.

De senaste åren har Craft satsat på lagidrotter och särskilt fotboll. Några som bär Craftkläder är förutom Hammarby IF de europeiska klubbarna Dynamo Dresden, SV Darmstadt, PEC Zwolle och KAA Gent.

– Craft är ett välkänt varumärke med stor bredd och en stark position inom många olika idrotter. IFK Göteborg är en viktig spelare för deras satsning på fotboll vilket de visar genom närhet, kunnande och flexibilitet. Craft är ett företag med stark koppling till regionen och med en tydlig hållbarhets- och miljöprofil, säger Fredrik Wallin.

Som en del i samarbetet engageras spelare, ledare och materialförvaltare i IFK Göteborg för att tillsammans med Craft ta fram skräddarsydda lösningar. Det gäller bland annat tränings- och matchkläderna som ska bäras ute på planen och kläderna som supportrarna köper i Blåvittshopen. Det handlar om allt från att med detaljprecision utforma strumpor till att bestämma passform och exakt placering av dragkedjor.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842